Takaisin Hyvinvointi farmarin arkipäivässä

Artikkeli – Artikkeli

Hyvinvointi farmarin arkipäivässä

03.05.2020

Perusasioiden on hyvä olla kunnossa: syö monipuolisesti ja säännöllisesti kiireistä huolimatta, tauota työtäsi, huolehdi fyysisestä kunnostasi ja nuku riittävästi.

Maatalousyrittäjän hyvinvointi muodostuu monesta osa-alueesta. Ihan tavallisen arjen sujuminen on tärkeää ja peruspilari kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Perusasioiden on hyvä olla kunnossa: syö monipuolisesti ja säännöllisesti kiireistä huolimatta, tauota työtäsi, huolehdi fyysisestä kunnostasi ja nuku riittävästi.

Työn kuormittavuutta on hyvä arvioida suhteessa jaksamiseen. Mikäli koet olevasti väsynyt työkuormaan, on hyvä pysähtyä miettimään mikä on välttämätöntä tai voisiko jostain tinkiä. Entä auttaisiko väsymyksen tunteeseen lyhyt irtiotto vai vaatiiko tilanne tarkempaa tutkailua ja mahdollisesti isompia muutoksia, joihin olisi hyvä käyttää myös ulkopuolista tukea. Oli tilanne mikä tahansa, Varavoimaa Farmarille  -palveluun voi ottaa yhteyttä ilmaisen tuen saamiseksi.

Ammattitaidolla on myös merkitystä hyvinvointiin. MTK-Satakunnan ajankohtaista-osiossa näet tulevat tapahtumat. Muuttuvien käytäntöjen ja tietojen päivittämiseksi on neuvontapalveluita saatavissa esimerkiksi ProAgriasta. Myös alan lehtiä seuraamalla saa hyvää tietoa tapahtuvista muutoksista.

MTK:n, LähiTapiolan ja Melan tuottama videosarja "Turvallinen Maatila" on katsottavissa YouTube- palvelussa. Sarjasta ilmestyy yhteensä kuusi videota. Katso julkaistut videot tästä.

 

Tutustu hyvinvointilehtiin:

MTK Satakunta Hyvinvointivirta

Mainio 4/2014 liite

 

Siirry Varavoimaa Farmarille etusivulle