null Varavoimaa Farmarille muutoksiin -hanke kiittää kuluneista vuosista

Ajankohtaista

Varavoimaa Farmarille muutoksiin -hanke kiittää kuluneista vuosista

12.5.2022

MTK-Satakunnan Varavoimaa Farmarille muutoksiin -hanke on loppumassa. Asiakastyö hankkeen osalta on päättynyt ja Välitä Viljelijästä -projektin työntekijä Päivi Rekola aloittaa asiakastyön 16.5.2022. Välitä Viljelijästä projektissa MTK-Satakunnan alue jakautuu jatkossa maakuntarajojen mukaisesti. Päivi Rekola (p.050 599 9782) on Satakunnan alueen työntekijä, Maija Pispa (p.040 920 9801) vastaa Pirkanmaan alueesta. Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@mela.fi. 

Välitä Viljelijästä -projektin lisäksi yrittäjien tukena on myös Yrittäjän Kriisikeskus. Yrittäjän Kriisikeskus tarjoaa sekä ammatillista tukea että vertaistukimahdollisuuksia jaksamiseen. Lue lisää www.yrittajankriisikeskus.fi tai ota suoraan yhteyttä Tuomo Kallioon p. 044 493 1764, etunimi.sukunimi@yrittajankriisikeskus.fi. 

Apua on saatavissa myös mm. Maaseudun tukihenkilöverkon, Neuvo-palveluiden sekä muiden lukuisten yhteistyötahojen kautta. Muista myös Maaseudun terveys- ja lomahuolto ry:n tuetut lomat.  Vaikka nyt on hyvin haasteelliset ajat, aina on kuitenkin toivoa ja vaihtoehtoja, apua löytyy.

Varavoimaa Farmarille -hankkeissa (2013-2022) on autettu lähes 1000 maatalousyrittäjää tai heidän perheenjäsentään noin 600 maatilalla. Hankkeiden aikana olemme olleet noin 600 tilaisuudessa, joihin osallistujia on ollut yhteensä noin 17 000. Hankkeessa tuotettua materiaalia löytyy Varavoimaa Farmarille -sivuilta.

Varavoimaa Farmarille -hankkeen työntekijöistä Riitta Seppälä (p.044 9726195) toimii jatkossa viljelijöiden neuvonnassa mm. Neuvo2020 -järjestelmän kautta. Antero Kaappa (p.050 080 9317) tekee oman tilansa hoitamisen ohella mm. maatalousyrittäjien kirjanpitoja. Virve Hindström (p.050 309 0991) jatkaa MTK-Satakunnassa kansainvälisessä FARMRes-hankkeessa, jossa keskitytään maatalousyrittäjien mielenterveyden resilienssiin ja sitä tukevien työkalujen muodostamiseen.  

Toivomme, että yhteydenpito kanssanne jatkuu edelleen, vaikka asiakastyö siirtyy Melan Välitä Viljelijästä -projektille. MTK-Satakunta tekee kaikkensa parantaakseen maatalousyrittäjien tilannetta nykyisten haasteiden keskellä. Otathan yhteyttä matalalla kynnyksellä myös MTK-Satakunnan toimihenkilöihin.

Voimia kevättöihin.

Varavoimaa Farmarille -vuosista kiittäen,

Riitta Seppälä, Antero Kaappa ja Virve Hindström

Jäsenille

Tutustu työterveyshuollon puitesopimusten hintavertailuun. Käytä MTK:n jäsentunnuksiasi kirjautumiseen. Jos sinulla on ongelmia kirjautumisessa, ota yhteyttä oman yhdistyksen sihteeriin tai MTK-Satakunnan toimistoon.