null Yhteistyöpäivään oli erittäin runsas osanotto. Katso tilaisuuden tallenteet.

Ajankohtaista

Yhteistyöpäivään oli erittäin runsas osanotto. Katso tilaisuuden tallenteet.

17.1.2022

Varavoimaa Farmarille muutoksiin -hanke järjesti maatalousyrittäjien sidosryhmäläisille yhteistyöpäivän, jonka aiheina oli muun muassa, mitä palveluita on tulossa kesän 2022 aikoihin päättyvän Varavoimaa Farmarille muutoksiin -hankkeen tilalle. Tilaisuuteen ilmoittautuneita oli noin 160 ja etätilaisuudessa oli kattava edustus eri sidosryhmätahoista.

Aamun aloitti Tuomo Kallio Yrittäjän kriisikeskuksesta. Tuomo kertoi kriisikeskuksen tarjoamista palveluista sekä kriisissä olevan kohtaamisesta.  Tuomon jälkeen uudet kuulumiset Melan työkykypalveluista kertoi Pirjo Saari. Tulevista Neuvo 2030 -palveluista päästiin kuulemaan Tiina Malmin ja Jussi Javanaisen alustamana. Nostona mainittakoon, että Neuvo 2030 -palveluihin tulee osaksi myös sosiaalinen ulottuvuus, kuten jaksaminen, hyvinvointi, verkottuminen ja yhteistyötaidot. Maaseudun tukihenkilöverkon toiminnasta kertoi Mia Kalpa. 

Maavara -hankkeen kehittämästä maatilojen maksuttomasta varautumisen työkalusta kertoi Elina Vehviläinen-Liikka.  Iltapäivällä kuultiin eläinsuojelutarkastuksista sekä eläinsuojelupuutteiden vaikutuksista tukiin.  Alustukset tallennettiin ja tallenteet ovat nähtävillä MTK-Satakunnan youtube-kanavalla 28.1.2022 asti. Tämän jälkeenkin tallenteiden linkit ja esitysmateriaalit löytyvät Varavoimaa Farmarille - verkkosivuilta menneistä tapahtumista. 

Tässä linkit tilaisuustallenteisiin:

Kriisissä olevan kohtaaminen & Mieli ry:n palvelut, Tuomo Kallio, Yrittäjän Kriisikeskus. Katso nauhoite tästä.

Mitä Varavoimaa Farmarille muutoksiin -hankkeen tilalle?

- Melan Välitä Viljelijästä -projekti, Pirjo Saari, Mela. Katso nauhoite tästä.

- Neuvo 2030 -palvelu, Tiina Malm, MMM ja Jussi Javanainen, Ruokavirasto. Katso nauhoite tästä. 

- Matalan kynnyksen tukea ja apua Maaseudun tukihenkilöverkosta, Mia Kalpa, Maaseudun tukihenkilöverkko. Katso nauhoite tästä.

Maatilojen maksuton varautumisen työkalu, Elina Vehviläinen-Liikka, Savonia Ammattikorkeakoulu. Katso nauhoite tästä.

Muuta ajankohtaista maatalousyrittäjien ja heidän kanssaan työskentelevien tueksi, Varavoimaa Farmarille muutoksiin -työntekijät/MTK-Satakunta. Katso nauhote tästä. 

Maatilojen eläinsuojelutapaukset ja miten niissä voidaan auttaa sekä miten ennaltaehkäistä:

Miten edetään, kun ilmenee puutteita tuotantoeläinten eläinsuojeluasioissa, Läänineläinlääkärit Anni Heikkonen ja Heli Haukioja, Lounais-Suomen Aluehallintovirasto. Katso nauhoite tästä.

Eläinsuojelupuutteiden vaikutus tukiin, Tarkastaja Eija Mutila, Satakunnan ELY-keskus. Katso nauhoite tästä.

Miten kukin meistä voi toimia eläinsuojeluasioissa, Varavoimaa Farmarille muutoksiin -työntekijät/MTK-Satakunta. Katso nauhoite tästä.