Takaisin VIDEO: Mistä työntekijöitä maaseudulle ja miten?

Artikkeli – Maaseudun edunvalvonta

VIDEO: Mistä työntekijöitä maaseudulle ja miten?

09.01.2023

Katso video Mistä työntekijöitä maaseudulle ja miten? Rekrytointien aloittamisen aika on käsillä. 

Nyt on aika aloittaa kausityövoiman rekrytointi, mikäli se ei ole vielä käynnissä. Kisaamme samoista tekijöistä muun Euroopan kanssa. Tämän vuoden kaudelle ei ole odotettavista helpotusta kausityövoiman saatavuuteen. Aiemmat vuodet ovat myös osoittaneet, että haavoittuvinta on, mikäli kaikki työtekijät saapuvat vain yhdestä maasta. Haavoittuvuuden suurimpina aiheuttajina ovat olleet pandemia sekä sota. 

Mitä varhaisemmassa vaiheessa rekrytoinnista tekee monikanavaista, sitä paremmin turvaa oman yrityksen toimintaa.

Rekrytointi on muuttumassa kovasti. Viimeiset pari vuotta on osoittanut sen, että aiemmat tavat rekrytoida ei enää nykyhetkessä ole toimivia.

Rekrytoinnin voi hoitaa itse tai avuksi voi pyytää eri toimijoita.

Töitä Suomesta -yhtiö puhuu maaseudun elinvoimisuuden puolesta näkyvästi. Heidän rekrytointipalvelut muotoutuvat yrittäjän tarpeiden mukaan esimerkiksi kattamaan koko rekrytointiprosessin tai vain osia siitä. Tarjouksen pyytämällä tiedät, mitä palvelu maksaa. Töitä Suomesta hoitaa niin kotimaan kuin ulkomaan rekrytointeja. 

EURES-palvelu on TE-palveluiden tuottama rekrytointipalvelu, joka auttaa rekrytoinnissa, kun rekrytoit EU-maista, Norjasta, Sveitsistä tai Liechtensteinista. Eures -asiantuntijat auttavat kattavasti koko rekrytointiprosessissa. EURES yhteystiedot löydät tästä linkistä.

Vielä ehdit ilmoittautua mukaan Mistä työntekijöitä ja miten -tilaisuuteen, joka järjestetään to 12.1. klo 12 alk. Porin TE-toimistossa. Mukana tilaisuudessa MTK-Satakunta, EURES-palvelu ja Töitä Suomesta. Lisätietoja ja ilmoittautuminen tästä linkistä.