Takaisin Maaseutunuoret laskettelivat Sappeessa 18.3.2022

Ajankohtaista

Maaseutunuoret laskettelivat Sappeessa 18.3.2022

03.03.2022

Pirkanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen maaseutunuoret järjestivät Ski/AfterSki- treffit Sappeen laskettelukeskuksessa 18.3.2022

Mukana mäessä oli yhteensä noin 40 maaseutunuorta kaikkiaan neljän eri tuottajaliiton alueelta. Laskettelun jälkeen nuoria odotti Vohveliravintolan herkullinen tortillabuffet ja jälkkärikahvit vohveleiden kera. Väki viihtyi pikkutunneille asti ja juteltavaa riitti tulevasta kesästä, maaseutunuorten toiminnasta ja maatalouden haasteista. Illan aikana jaettiin myös roima määrä yhteistyökumppaneiden lahjoittamia palkintoja manubingossa pärjänneille. Kiitos kaikille osallistujille!

Nuorten lasketteluliput tarjosi NHK-Group Oy. NHK:ta edustaneet Mikko Kämäri ja Tommi Syrjälä toivat myös paikan päälle näytille JCB Fastrac -traktorin Sulkyn pintalevittimellä ja esittelivät yrityksen toimintaa ja ratkaisuja nuorille. 

Bayer Crop Science Suomi vastasi illan tarjoiluista. Lotta Poikolainen kertoi  kasvinsuojeluratkaisuista ja uusista tuotteista tulevalle kasvukaudelle. Tehokkaat ja tarpeeseen vastaavat aineet tuottavat merkittävää lisäarvoa sadonmuodostukseen, suojaavat satokauden sääriskeiltä ja parantavat viljelyn taloudellisuutta.

LähiTapiola on maatalousyrittäjien suosituin vakuutusyhtiö ja elämänturvaa tarjoava kumppani. Olli Tuomaala puhui nuorille riskienhallinnasta ja uusista sairausvakuutuksista. 

Maaseutunuoren terveiset MTK:n johtokunnasta toi tuore nuorten edustaja Susanna Valtonen Hattulasta. Viime viikot ovat pitäneet johtokunnan kiireisenä, sillä maatilojen kassakriisin ratkaisujen hakeminen ja Ukrainan sodan vaikutuksien lieventäminen ovat vaatineet paljon tekemistä. Positiivisiakin signaaleja on näköpiirissä ja kaikki keskustelut vievät aina eteenpäin. Myös nuorten yrittäjien aseman parantaminen on etenemässä ja tarve edistää sukupolvenvaihdoksia on tunnistettu. 

Suuret kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille! Maaseutunuoret kokoontuvat taas kevään ja kesän mittaan erilaisissa tapahtumissa, joten laita sometilit seurantaan ja hyppää mukaan! Tässä alla poimintoja tulevasta:

Pe 25.3. Etelämanujen järjestämät perjantaipirtelöt Hauhon Wanhan Raitin Kievarissa klo 19–21 

Ke 30.3. Makean tulevaisuuden tekijät Kokemäellä – aiheena sokerijuurikas, viljelijöiden ilmastotoimet sekä maaseutunuorten toiminta. Lisätiedot ja ilmoittautuminen

To 7.4. Vaikuttajanaisia –ilta kaikille naisille, nuorille ja vähemmän nuorille. Lisätiedot

Su 10.4. Salorinteen Säätiön stipendihaun viimeinen päivä Pirkanmaalaisille luonnonvara-alan opiskelijoille 

15.-16.6. Valtakunnallinen MTK:n Liittokokous Porissa, nuorille tulossa oma kiintiö sekä jo tiistaina 14.6. omaa ohjelmaa. Seuraa ilmoittelua! 

27.-29.10. Maaseutunuorten valtakunnallinen syysparlamentti Pirkanmaalla. Seuraa ilmoittelua!