Takaisin MTK-Satakunta mukana BreedExpo 2 -hankkeessa

Artikkeli – Maatalous ja suomalainen ruoka

MTK-Satakunta mukana BreedExpo 2 -hankkeessa

13.04.2023

MTK-Satakunta ja MTK-Varsinais-Suomi ovat lähteneet yhteistyössä Virolaisten ja Latvialaisten maatalouden järjestöjen kanssa jalostuseläimiin liittyvään vientihankkeeseen.

Hanke rahoitetaan EU:n Interreg ohjelmasta ja hankkeen vastuutahona toimii Viron maatalous- ja kauppakamari. Hankkeen pääasiallisena tavoitteena on kartoittaa ja edistää jalostuseläinaineksen ja osaamisen  vientiä Turkkiin, Azerbaidzhaniin  ja Uzbekistaniin.  Balteilla on kokemusta eläinten viennistä myös tuon alueen kohdemaihin.  Hanke on jatkoa ensimmäiselle BreedExpo hankkeelle, jossa kohdemaina olivat Ukraina, Georgia ja Kazakstan ja jossa MTK Varsinais-Suomi oli myös mukana. Pyrimme myös lisäämään yhteistyötä sekä viljelijäorganisaatioiden että alan toimijoiden välille. Parhaimmillaan hankkeessa pystytään avaamaan lisämahdollisuuksia vientiin myös suomalaisille yrityksille ja karjatiloille.

Hankeaikana järjestetään tutustumismatkoja ja vienninedistämismatkoja sekä kohdemaihin että Viroon ja Latviaan. Vastavuoroisesti esittelemme suomalaista korkeatasoista eläintuotantoa ja osaamista ulkomaisille vieraille.  Suomessa pääasiallinen yhteistyökumppani on Faba osk .

BreedExpo2  -hanke järjestää Satakunnassa ja Varsinais-Suomessa koulutustilaisuuksia karjatiloille. Lisäksi sen avulla on mahdollista kouluttaa myös kohdemaiden keinosiementäjiä Suomessa.

Lisätiedot:
Antero Kaappa p. 0500 809 317,  aantero.kaappa( at )mtk.fi
Anna-Kaisa Jaakkola p. 045 161 3362, anna-kaisa.jaakkola( at )mtk.fi

BreedExpo2 in english