Takaisin Mihin suuntaan? -webinaari toi esiin tulevaisuuden suuntauksia. Katso tallenne.

Ajankohtaista

Mihin suuntaan? -webinaari toi esiin tulevaisuuden suuntauksia. Katso tallenne.

06.04.2023

Mihin suuntaan? -webinaarin puhujakattaus tarjosi näkemyksiä niin metsänhoidon ja omistamisen tulevaisuudesta kuin siitä, miten maatilat voivat varmistaa toimintakykynsä. Lisäksi saatiin yhdenlaisia näkymiä tulevaisuuden ruoantuotantoon. Webinaarin tarkoituksena oli avata osaltaan sitä kokonaisuutta, jossa maa- ja metsätaloutta sekä ruoantuotantoa ja huoltovarmuutta koskettava keskusteluympäristö liikkuu. Nykyhetkessä, jossa informaatiota on paljon, meillä on taipumusta hakeutua sellaisten asioiden ääreen, joka palvelee meidän tämänhetkistä ajatusympäristöämme. Kuitenkin ymmärrys kokonaiskuvasta voi vahvistaa omaa ajattelua siitä, mihin suuntaan itse haluaa toimintaansa kehittää. 

Tieto kokonaiskuvasta valmentaa meitä hyväksymään toimintaympäristön kompleksisuutta. Kompleksisuus on monitahoisuutta, asioiden yhteenliittymistä, myös ristiriitaisuutta. Esimerkiksi ilmastonmuutos luokitellaan superpirulliseksi ongelmaksi, jossa samaa ongelmaa yritetään ratkoa jopa toisistaan täysin erilaisilla keinoilla. Samalla havaitaan, että toimet, joilla yritetään ilmastonmuutokseen vaikuttaa, aiheuttaa liudan uusia ongelmia. Tämä kompleksisuus tulee olemaan osa keskustelua ja toimintaympäristöä koko ajan enemmän. Kompleksisuutta on vaikea hallita, mutta sitä voi oppia ymmärtämään. 

Millaisia ajatuksia webinaari sinussa herätti? Mikäli haluat keskustella aiheesta, ota yhteyttä Lauraan tai Virveen. Vaihdetaan ajatuksia ja katsotaan, voisimmeko esimerkiksi suunnitella tilaisuuden/kirjoituksen tai muuta toimintaa nostamasi aiheen ympäriltä. Muutosvoimaa tulevaan -toimintaan voit tutustua enemmän vielä tämän linkin kautta. Sivuilta löydät myös meidän yhteystietomme. 

Katso tilaisuuden tallenne YouTubesta MTK-Satakunnan kanavalta.