Takaisin Kilpailutettua työterveyshuoltoa MTK-Satakunnan maatalousyrittäjille ja -yrityksille

Ajankohtaista

Kilpailutettua työterveyshuoltoa MTK-Satakunnan maatalousyrittäjille ja -yrityksille

20.09.2021

MTK-Satakunta on yhteistyössä Työterveyslaitoksen ja Melan kanssa kilpailuttanut työterveyspalvelut alueensa maatalousyrittäjiä ja -yrityksiä varten. Tavoitteena on helpottaa työterveyspalveluiden hankintaa, varmistaa palveluiden asianmukainen hinta-laatu -suhde ja palveluiden hyvä saatavuus koko liiton alueella. Työterveyspalvelujen vertailu ja arviointi tulee ajankohtaiseksi, kun yrittäjä päättää hankkia itselleen palvelut, palkkaa työntekijän, haluaa vaihtaa palvelujen tuottajaa tai palveluntuottaja omalla alueella vaihtuu.

Kilpailutuksen tuloksena MTK-Satakunta on on solminut puitesopimukset MediPorin, Lääkärikeskus Minervan ja Terveystalon kanssa.

MTK-Satakunnan alueella toimivat MYEL-vakuutetut maatalousyrittäjät voivat halutessaan järjestää työterveyspalvelut itselleen ja työntekijöilleen puitesopimuksen mukaisesti haluamansa laajuisina ilman erillisiä sopimusneuvotteluja. Työnantajana toimivien on lakisääteisesti järjestettävä työterveyden palvelut lyhytaikaisessakin palkkasuhteessa oleville työntekijöilleen.

Puitesopimuksen hinnat kattavat yleisimmät työterveyden kautta tarjottavat palvelut. Muiden palvelujen osalta noudatetaan palveluntuottajan kulloinkin voimassaolevaa hinnastoa. Liittymissopimusta tehtäessä on tärkeää varmistaa, että sopimus tehdään MTK-Satakunnan solmiman puitesopimuksen mukaisena.

Tutustu palveluntarjoajiin ja puitesopimusten hintavertailuun alla olevien artikkeleiden kautta.

Opastusta maatalousalan työterveyshuollosta ja työterveyspalvelujen ostamisesta löytyy tästä linkistä.