Takaisin Juha Sarviluoma ehdolla keskusliiton johtokuntaan

Tiedote

Juha Sarviluoma ehdolla keskusliiton johtokuntaan

11.10.2021

MTK-Satakunnan maaseutunuorten valiokunta esittää Juha Sarviluomaa MTK:n johtokuntaan kaudelle 2022-2024 maaseutunuorten edustajaksi. Nuorten edustaja valitaan äänestyksellä maaseutunuorten syysparlamentissa 29.-31.10.2021 Helsingissä.

Karviassa kasvinviljelytilaa luotsaava 32-vuotias agrologi Juha Sarviluoma ajattelee paljon asioita talouden kannalta. Johtokuntaa varten Juhalla on tavoitteena lisätä maatalousalan houkuttelevuutta ennen kaikkea elinkeinon kannattavuuden näkökulmasta. Tähän voi vaikuttaa lisäämällä markkinaedunvalvontaa poliittisen edunvalvonnan rinnalle. ”Maatalouden tulee olla kannattavaa nyt ja tulevaisuudessa, jotta myös nuoret olisivat kiinnostuneita alasta”, Juha selostaa. ”Maatilan talouden on oltava kunnossa ennen kuin pystymme kunnolla vastaamaan esimerkiksi ilmastotavoitteisiin. Vaikka kuinka haluaisi investoida ympäristöystävällisempiin teknologioihin, niitä ei voi toteuttaa ennen kuin kassa on kunnossa.”
 


Monet muistavat Juhan keskusliiton nuorten valiokunnasta, jossa hän toimi myös puheenjohtajana vuonna 2019. Juhalla on kuitenkin kokemusta myös keskusliiton jäsenpalveluvaliokunnasta, jossa hän on ollut nuorten edustajana vuodesta 2020 lähtien. Näiden lisäksi Juha on kerännyt jo paljon kokemusta muualtakin MTK:sta. Hän on ollut paikallisyhdistyksen johtokunnassa, MTK-Satakunnan johtokunnassa ja nuorten valiokunnassa.

Juha haluaa tehdä töitä sen eteen, että maatalous on elinvoimainen ala jatkossakin. Tätä tavoitettaan hän toteuttaa tällä hetkellä Wikli Group oy:n talouden ja kasvintuotannon asiantuntijana. Juha on uransa aikana nähnyt paljon eri tuotantosuuntien tiloja sekä monenlaisia investointisuunnitelmia. Hän on myös ollut toteuttamassa erilaisia sukupolvenvaihdoksia. ”Sukupolvenvaihdosten toteutuminen ja onnistuminen kannattavasti on tärkeä osa maatalouden tulevaisuutta”, Juha sanoo. ”Joissakin tilanteissa sukupolvenvaihdos kannattaisi myös kokonaan jättää tekemättä. Edellisellä sukupolvella voi olla ennestään jo niin paljon velkaa, ettei seuraavalla yrittäjällä ole mitään mahdollisuuksia selvitä niistä.”

Monessa mukana oleminen on antanut Juhalle laajaa näkemystä maataloudesta ja maaseudusta ympäri Suomen. MTK:n lisäksi Juha kuuluu useaan yhdistykseen, joiden aihepiirit vaihtelevat perinnejuomista Lions clubiin. Juha harrastaa metsästystä, ja innostuu välillä laulamaan karaokeakin. Hän on myös henkeen ja vereen konemies. Asiantuntija- ja luottamushenkilöroolien lisäksi Juha on ennen kaikkea pohjimmiltaan maanviljelijä, joka haluaa jatkossakin toteuttaa ammattiaan ja tuottaa laadukasta kotimaista ruokaa.

 

Lisätietoja antavat:

Juha Sarviluoma, puh. 050 378 0353
Tiia Kuusela, MTK-Satakunnan maaseutunuorten asiamies, puh. 050 562 7653, tiia.kuusela(at)mtk.fi
Anne-Mari Tarkkio, MTK-Satakunnan maaseutunuorten puheenjohtaja, puh. 040 867 0542

 

Maaseutunuoret ovat MTK:n alle 35-vuotiaita jäseniä. Maaseutunuorten edustaja MTK:n johtokuntaan valitaan aina yhdeksi kaudeksi eli kolmeksi vuodeksi kerrallaan vuosittaisessa maaseutunuorten syysparlamentissa.