null Kuluttajatempaus Porin Puuvillassa 17.11. - Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten?

Tiedote

Kuluttajatempaus Porin Puuvillassa 17.11. - Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten?

15.11.2021

MTK-Satakunta järjestää tempauksen maatalouden talouskriisin vuoksi keskiviikkona 17.11.2021 Kauppakeskus Puuvillassa kello 14 – 16.30. Tapahtumassa viljelijät tuovat esiin heikkoa asemaansa elintarvikemarkkinoilla myymällä kananmunia ja perunaa tuottajahinnalla.

Porin Puuvillassa järjestettävässä tapahtumassa on myynnissä kananmunia ja perunoita. Kymmenen munan kenno on myynnissä 50 sentin hintaan ja noin viiden kilon ämpäri perunoita eurolla. Perunoiden ostaja saa ämpärin kaupan päälle. Perunaämpäreitä on tarjolla niin kauan kuin niitä riittää.

Maatalous on ajautunut syöksykierteeseen syksyn aikana. Markkinat eivät ole kyenneet korjaamaan tilannetta. Nyt kysymys on jo akuutista maksukriisistä, sillä maatilojen myyntitulot eivät ole nousseet kustannusten nousua vastaavasti. Monet viljelijät joutuvat maksamaan tuotantopanoksista viime vuoden kustannustasoon nähden uuden henkilöauton verran enemmän ilman, että lopputuotteesta saa yhtään enempää rahaa.

Kuluttajilla on tempauksessa mahdollisuus maksaa tuotteista halutessaan tuottajahintaa korkeampi, reilumpi tuottajahinta. Tapahtumassa on mahdollista laittaa nimensä adressiin kotimaisen ruuantuotannon puolesta. Tuen voi osoittaa myös peukuttamalla tapahtumasivua ja postauksia somessa. MTK-Satakunta käyttää tapahtumassa kerätyt myyntitulot Porin keskussairaalan lastenosaston iloksi ostamalla heille polkutraktorin.

Viljelijät haluaisivat suuremman osan tuloistaan markkinoilta. Laadukkain tuotanto EU-keskitasoa alhaisemmin tuottajahinnoin on kestämätön yhtälö. Miksi se, joka tekee eniten, saa vähiten, viljelijät kysyvät?

Facebook-tapahtuma

Keskustele aiheesta sosiaalisessa mediassa: #reilustikotimaista
  
 

Lisätietoja:

Anna-Kaisa Jaakkola, toiminnanjohtaja, 045 161 3362
Tiia Kuusela, kenttäpäällikkö, 050 562 7653
Otso Heikola, MTK-Satakunnan puheenjohtaja, 0500 161 165