Takaisin Maaseutunuorille jaossa vaikuttamisen paikkoja!

Ajankohtaista

Maaseutunuorille jaossa vaikuttamisen paikkoja!

30.06.2022

MTK-Satakunnan maaseutunuorille olisi vuodenvaihteessa avautumassa useita loistavia vaikuttamisen paikkoja niin paikallisliitossa kuin Keskusliitossakin. Jokaiseen tehtävään vähimmäisvalintakriteereinä ovat MTK:n jäsenyys sekä alle 35 vuoden ikä kauden alkaessa.

 

1. MTK-Satakunnan johtokunnan maaseutunuorten edustaja (kausi 2023-2025)

Edustaja on MTK-Satakunnan johtokunnan täysivaltainen jäsen, joka toimii linkkinä johtokunnan ja liiton maaseutunuorten valiokunnan välillä. Edustaja valitaan aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan. MTK-Satakunnan maaseutunuorten maakunnallinen kokous päättää, ketä esitetään liiton syyskokouksessa nimettäväksi johtokuntaan. Ennakkohakemuksia ei tarvita, vaan voit asettua suoraan ehdolle myös itse kokouksessa. Maakunnallinen kokous järjestetään marraskuussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana, ja liiton syyskokous sen jälkeen.

2. MTK-Satakunnan maaseutunuorten valiokunnan jäsen (kausi 2023-2024)

MTK-Satakunnan nuorten valiokunnan kausi on 2-vuotinen, ja kausien määrää ei ole rajoitettu muulla kuin iällä. Valiokuntalainen voi olla mistä päin MTK-Satakunnan yhdistyksiä tahansa; pääasia, että haluat olla mukana valiokunnan toiminnassa! Valiokunnassa on 7 jäsentä sekä johtokunnan maaseutunuorten edustaja. Vuodenvaihteessa erovuoroisia on 3 henkilöä sekä johtokunnan nuori edustaja.

MTK-Satakunnan maaseutunuorten maakunnallinen kokous päättää, keitä esitetään liiton johtokunnalle nimettäviksi valiokuntaan. Ennakkohakemuksia ei tarvita, vaan voit asettua suoraan ehdolle myös itse kokouksessa. Kokous järjestetään marraskuussa myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana.

3. MTK-Keskusliiton maaseutunuorten valiokunnan jäsen (kausi 2023-2025)

Kolmen vuoden tauon jälkeen on jälleen MTK-Satakunnan vuoro saada edustajansa MTK-Keskusliiton maaseutunuorten valiokuntaan! Keskusliiton nuorten valiokunnassa kausi on 3-vuotinen, ja edustaja toimii kaikkien maaseutunuorten edustajana. Erityisesti painoarvoa on omalla valinta-alueellamme, johon kuuluvat MTK-Satakunnan lisäksi myös MTK-Pirkanmaa sekä MTK-Varsinais-Suomi. Tällä hetkellä MTK-Satakuntaa ovat edustaneet Pirkanmaan Ville Koivuniemi sekä Varsinais-Suomen Aki Laaksonen. Villen jäädessä pois avautuu paikka kiertojärjestyksen mukaan MTK-Satakunnalle. Kokouksia on noin 6 kertaa vuodessa, pääosin pääkaupunkiseudulla läsnä olevasti. Kokousten lisäksi on muutamia muita tapahtumia, joihin valiokuntalaisten olisi syytä osallistua. Keskusliiton nuorten valiokunnassa on mahdollista päästä kotimaan edunvalvonnan lisäksi mukaan myös Euroopan nuorten tuottajien toimintaan tai pohjoismaisten tuottajien yhteistyöhön. Tässä pestissä ei pääse tienaamaan rahallisesti, mutta henkisen pääoman kasvu on valtavaa!

Tätä pestiä voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, jossa kerrot, miksi juuri sinä olisit oikea henkilö Keskusliiton nuorten valiokuntaan. Lähetä hakemuksesi elokuun loppuun mennessä osoitteeseen tiia.kuusela(at)mtk.fi. MTK-Satakunnan maaseutunuorten valiokunta päättää hakemusten perusteella, ketä esitetään kyseiselle paikalle. Virallisen valinnan tekee MTK:n syysvaltuuskunta 23.-24.11.2022. Lisätietoja Keskusliiton valiokunnasta voi kysellä myös edelliseltä edustajaltamme Juha Sarviluomalta, puh. 050 378 0353.

 

Keskusliiton nuorten valiokuntaan voi tutustua heidän omilla sivuillaan: https://www.maaseutunuoret.fi/

Lisätietoja paikoista voi kysellä Tiia Kuuselalta, puh. 050 562 7653, tiia.kuusela(at)mtk.fi

Keskusliiton valiokuntapaikasta voi kysellä käytännön kokemuksia Juha Sarviluomalta, puh. 050 378 0353